Saturday, March 19, 2016

ေရႊပုစြန္ေျခာက္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ျပဳလုပ္နည္းေလး တင္ဆက္လုိက္ပါတယ္

ေရႊပုစြန္ေျခာက္  25က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ      25က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဳမႊာၾကီး  20က်ပ္သား
ငရုတ္ၾကမ္းမႈန္႔  2ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ အနည္းငယ္စီ ဟင္းခတ္မႈန္႔ .....လုိအပ္မွထည္႕ပါ။
ပထမဆုံးၾကက္သြန္နီေတြကိုအခြံခြာ၊ေရေဆးပါ။ အရြယ္ညီပါးပါးေလးလွီးျပီးအနည္းငယ္ျဖန္႔ကာေလသလွပ္ခံပါ။
(ဒီေနရာမွာအေရၾကီးဆုံးကေတာ႔ပါးပါးလွီးတဲ႔အရြယ္ေတြအားလုံးညီေနဖုိ႔လုိအပ္ပါတယ္။
ဒါမွသာေရႊေရာင္အၾကြပ္ေၾကာ္တဲ႔အခါအက်က္ညီပါလိမ္႔မယ္။)
ဆီမ်ားမ်ားကုိအပူေပးျပီးေရႊေရာင္အၾကြပ္ရေအာင္ေၾကာ္ျပီးဆယ္ယူအေအးခံထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလည္းထုိနည္းအတုိင္းပါးပါးလွီးေၾကာ္ပါ။
လုံး၀မတူးေအာင္အထူးဂရုစိုက္ရပါမယ္။
အနည္းငယ္တူးတာနဲ႔ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ရဲ႕အရသာကုိခါးေစမွာပါ။
(ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ရဲ႕အဓိကအခ်က္ကၾကက္သြန္ေတြကုိအက်က္ညီေအာင္ေၾကာ္ဖုိ႔ဆုိတာသတိျပဳေစလုိပါတယ္။
 ပုစြန္ေျခာက္ေတြကုိၾကိတ္စက္ျဖင္႔ၾကိတ္ပါ။
(အမႈန္႔ျဖစ္သြားသည္အထိမၾကိတ္ပဲပုစြန္ေျခာက္အသားေတြမႊမႊေလးျဖစ္သည္အထိသာၾကိတ္ပါ) ဆုံနဲ႔ေထာင္းမယ္သူကေတာ႔ေရေႏြးေလးစိမ္ျပီးအသားေတြဖြထြက္လာေအာင္ေထာင္းပါ။
ငရုတ္ေျခာက္ကုိလည္းမိမိကုိယ္တုိင္ၾကိတ္ယူပါ။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္လုိ႔ပိုထားတဲ႔ဆီထက္၀က္ခန္႔ကုိသီးသန္႔ဖယ္ထုတ္ထားျပီးလက္က်န္ဆီကုိမီးရွိန္ေအးေအးမွာအပူေပးပါ။
နနႏြင္းႏွင့္ အေရာင္တင္မႈန္႔ကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
အျမဳပ္ေတြဖြားဖြားထေအာင္ထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
အျမဳပ္ေတြမထဘဲ ေထြးေနတယ္ဆိုရင္ေတာ့ အေစာပုိင္းကဖယ္ထုတ္ထားတဲ့ အေၾကာ္ဆီကို အနည္းငယ္စီေလာင္းထည့္ေပးပါ။
ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးၾကမ္းမႈန္႔ေတြ ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
လိုအပ္ပါက ဟင္းမႈန္႔အနည္းငယ္သံုးပါ။
ဒယ္အိုးကိုေစာင္းၿပီးအေအးခံထားပါ။
ပိုေနတဲ့ဆီေတြကုိ ခပ္ထုတ္ပစ္ပါ။
လံုး၀ေအးသြားၿပီဆိုရင္ အေအးခံထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊေပးပါ။
အနံ႔ကင္းၿပီး ေလလံုေသာဖန္ပုလင္းျဖင့္ သိမ္းဆည္းသိုေလွာင္ပါ။

No comments:

Post a Comment