Monday, March 7, 2016

ဒီတစ္ခါေတာ႕ မုန္႕ဟင္းခါး ခ်က္နည္းေလး တင္ျပေပးလုိက္ပါတယ္ မိသားစုနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ မနက္ခင္းစားပဲစားစား ေန႕လည္အစားေျပ႔စားပဲစားစား မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားရေအာင္ေလ

မုန္႕ဟင္းခါး ခ်က္နည္း

မုန္႔ဖတ္ ၈ ပိသာာ
ပဲမႈံ႕ ၇၀ က်ပ္သား
ဆီ ၄၀ က်ပ္သား
သြံနီ ၁ါ
သြံျဖဴ ၁၅ က်ပ္သား
ဂ်င္း ၅က်ပ္သား
ျငဳပ္ဆီ ၅ါး
ငါး ၁ါ
ငံျပာရည္ ၁ ဗူး
အခ်ိဳမႈံ႕ ၁၅ါး ခန္႔
ဆား ၅ါး

ငါးကိုင္ျပီး ငံျပာရည္ဘူးတစ္၀က္ ဆားနဲနဲ၊ နနြင္းနဲနနဲ နယ္ျပီး ေရထဲ့ျပဳတ္ပါ(က်က္လွ်င္ အသင့္ႏႊင္ထားပါ)

1. ဆီ၂၅ က်ပ္သားေလာက္ထဲ့ျပီး ဆူရင္ သြန္နီ 25 က်ပ္သား လွီးျပီး အရင္ေၾကာ္ပါ
က်က္ရင္ခဏ ဆယ္ထားပါ
2. ထုိဆီပူထဲကို သြန္ျဖဴေထာင္းျပီးသားထဲ့ေၾကာ္ပါ
3. သြန္ျဖဴက်က္ခါနီးမွာ ဂ်င္းေထာင္းျပီးသားထဲ့ပါ
4. ခဏၾကာရင္ သြံနီၾကက္ျပီးသားျပန္ထဲ့ပါ
5. အဲဒါေတြက်က္ရင္ ျငဳပ္ဆီ ထဲ့ေမႊ
6. ျပီးရင္ ငါးထြင္ျပီးသားထည့္ေမႊပါ
7. ေမႊးေနေအာင္ဆီနာနာသတ္ပါ
8. ပဲမႈန္႔ေရေဖ်ာ္ျပီးသားကို ထည့္ျပီး နာနာေမႊပါ၊ ေအာက္မကပ္ေစရန္ ေရမဆူမခ်င္းဆက္တုိက္ေမႊပါ၊
9. ပ်စ္ေနေအာင္ေမႊပါ ၊ နဲနဲနီေအာင္ေမႊရပါမယ္
10. ပ်စ္သြားျပီဆုိမွ ေရကုိသင့္တင့္ရံုထဲ့ပါ ၊
ေရက တစ္ပိသာကုိရွစ္ခြက္ေလာက္ထဲ့ပါ၊ ရွစ္ပိသာကို ခြက္ 30 ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ထဲ့ပါ
11. သြန္နီ 50 သား ခြဲျခမ္း ကုိတစ္ခါတည္းထဲ့ေမႊပါ ၊
12. ေရဆူူျပီဆုိရင္ ငွက္ေပ်ာအူ လွီးျပီးသား (နနြင္း၊ဆားနယ္ျပီး ေရသံုးထပ္ေဆးထားၿပီးသား) ကိုထဲ့ပါ
ငွက္ေပ်ာအူကိုႏုႏုေလး ထည့္ပါ၊ ငွက္ေပ်ာအူထဲ့လွ်င္ သြန္နီကို ၂၅က်ပ္သားေလာက္ပဲထဲ့ပါ
13. ေရဆူရင္ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္တို႕ကုိ လိုသလို ထည့္ပါ( ေပါ့ခ်ိဳေလးပဲခ်က္ပါ )
14. ေရပြက္ပြက္ဆူရင္ ငါးဖယ္ခ်စ္တုိ႔ ဘဲဥျပဳတ္ျပီးသားတုိ႔ထဲ့ပါ
15. နံနံပင္ ညွပ္ပါ ၊ သံပုရာသီး လွီးထားပါ ( ၿပီးလွ်င္ လိုသလိုထည့္ကာ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ)





No comments:

Post a Comment