Saturday, March 26, 2016

ကုိရီးယား ထမင္းသုပ္ (Bibimbap)






ဟင္းႏုုႏြယ္  1စည္း
မုန္လာဥနီ  1 လုံး
ငရုတ္ပြ၀ါ  1လုံး
ပဲပင္ေပါက္ 5က်ပ္သား
ရွီတာကီမႈိ  3ပြင္႔
သခြားသီး 1လုံး
ၾကက္သား  20သား
ေရညွိ  1ရြက္
ဆား  အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ  3လုံး
ႏွမ္းျဖဴ ႏွမ္းမဲ  အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္
ဆီ  အနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီေမႊး အနည္းငယ္
ငရုတ္ႏွစ္  အနည္းငယ္
သၾကား  အနည္းငယ္
ဆန္ဗီနီကာ  အနည္းငယ္ (seasoned rice vinegar)
ၾကက္သားကုိပါးပါးလွီး ဆား သၾကား ပအၾကည္ရည္ ႏွမ္းဆီေမႊးတုိ႔ႏွင္႔ နယ္ျပီးခဏႏွပ္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းဆီအနည္းငယ္ျဖင္႔ေၾကာ္ထားပါ။
ပဲပင္ေပါက္ဟင္းႏုႏြယ္ကုိေရေႏြးေဖ်ာျပီးေရေအးစိမ္ေရစစ္ကာဆားႏွမ္းဆီေမႊးတုိ႔ႏွင္႔နယ္ထားပါ။
က်န္အသီးအရြက္မ်ားကုိအေနေတာ္လွီးျဖတ္ပီး ဆီအနည္းငယ္ျဖင္႔ ဆားတည္႔ကာ 2မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ထားပါ။
ရွီတာကီမႈိကုိ ေရစိမ္ ပါးပါးလွီးၾကက္သြန္နီခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပဲငံျပာရည္ႏွင္႔ေၾကာ္ထားပါ။
ကုိရီးယားငရုတ္ႏွစ္ထဲသုိ႔ပဲငံျပာရည္ ဆန္ဗီနီကာ ႏွမ္းထည္႔ေမႊထားပါ။
ေရညိွကုိမွ်င္မွ်င္ျဖတ္ထားပါ။
အားလုံးအဆင္သင္႔ျဖစ္လွ်င္ထမင္းပူပူေပၚၾကက္သား အသီးအရြက္ေရညိွ မ်ားတင္ပါ။
ၾကက္ဥကုိ အကာက်က္ေၾကာ္ထည္႔ပါ။ ငရုတ္ႏွစ္ ႏွမ္းဆီေမႊးထည္႔ပါ။ နွံေအာင္ေမႊျပီး ႏွမ္းျဖဴးကာ စားလုိ႔ရပါပီးရွင္႔

No comments:

Post a Comment