Tuesday, March 29, 2016

ငါးေသာက္ဆမ္း ငါးခ်က္နည္း





 ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါး
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ
ဂ်င္း
မက်ည္းသီး
ဆီး
ဆား
ဆႏြင္းမႈန႔္
ငပိ (မွ်င္ငပိ အနည္းငယ္)
အရသာမႈန္႔ သုိ႔မဟုတ္ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ငါးကုိ ေသခ်ာမကုိင္တက္ေတာ႔ ငါးခ်က္စားျဖစ္ရင္ ငါးတစ္ေကာင္လုံး၀ယ္ျပီး
အတုံးေသး တုံးခုိင္းတယ္ အတံုးတုံးျပီးသားကုိပဲ ၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္ ပုံမွျပထားတဲ႔ အတုိင္း ငါးအသာတုံးေတြကုိ မညီွေအာင္ ဆားရည္အနည္းျဖင္႔ ေဆးပါတယ္ ျပီးရင္ ေရစစ္ျပီးရင္ ေရစစ္ျပီးထားပါတယ္ ငါး၀ယ္တာမ်ားတာမုိ႔ ငါးေသာက္ဆမ္းနဲ႔ငါးကုိေၾကာ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ျဖင္႔ ဆီျပန္ခ်က္ လုပ္စားပါတယ္
ငရုပ္သီးစိမ္း သင္႔ေတာ္သေလာက္ကုိ အညွာေခြ်ျပီး ဆား ဂ်င္း ငပိ အနည္းငယ္တုိ႔ျဖင္႔ ေရာေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလီွးထားပါ။
ခ်က္မည္အုိးျဖင္႔ ဆီအနည္းငယ္သုံးကာ ဆီသတ္ထားပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းမႈန္႔ထည္႔ေပးပါ ၾကက္သြန္နီထည္႔ေပးပါ ငရုပ္သီးအႏွစ္ေထာင္းကုိ ထည္႔ျပီး ဆီသတ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးအႏွစ္တုိ႔ျဖင္႔ ခဏၾကာ ေမႊးေပးျပီးလွ်င္ ငါးကုိထည္႔ျပီး အႏွစ္ျဖင္႔ သမေအာင္ ထည္႔ေမႊးေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ မက်ည္းသီးအႏွုစ္ေဖ်ာ္ရည္ကုိ ထည္႔ကာ အေပါ႔အငံျမည္းႏုိင္ပါျပီး  အနံပုိေမႊးသြားေအာင္ နံနံပင္အုပ္ျပီး အဖုံးဖုံးကာ မီးပိတ္လုိက္ရင္ ငါးေသာက္ဆမ္းဟင္းရပါျပီး  မက်ည္းခ်ဥ္ကုိ ေလ်ာ႔ထည္႕ကာ စားခါးနီးတြင္ သံပုရာသီးညွစ္ျပီးစားသုံးရတာ ပုိျပီေတာ႔ေကာင္းပါတယ္ ငါးေသာက္ဆမ္းဟင္းရည္မွာ ငါးမွ ထြက္တဲ႔ အခ်ိုဓာတ္အရသာျဖင္႔ ခ်ဥ္စပ္အရသာ ျဖစ္ပါတယ္ ဟင္းခ်ိုလုိ ေသာက္လုိ႔ရသလုိ႔ ဆမ္းစားရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။
ငါးေသာက္ဆမ္းခ်က္စားရင္ ေဟာဒီက သရက္သီးေထာင္း သရက္သီး သခြားသီး တျခားတုိ႔စရာမ်ားျဖင္႔ တြဲစားပါမွ ပုိျပီး ထမင္းျမိန္တာကုိေတြ႔ရပါတယ္

No comments:

Post a Comment