တစ္လုပ္စာ လက္ဖက္သုပ္ေလး
လက္ဖက္ 1/2 cup
ပုဇြန္ေျခာက္ အရြယ္လတ္ အေကာင္ 30 ခန္႔
ငရုပ္သီးစိမ္း 6-10 ေတာင္႔
ငါးငံျပာရည္ သင္ရုံ
သၾကား 1/4 လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
သံပုရာရည္ သင္႔ရုံ
ျပဳလုပ္နည္း
လက္ဖက္ကုိ ေရ3 ျပန္ေလာက္ေဆးပီး ေရကုန္ေအာင္ညွစ္ထုတ္ထားပါ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း တုိ႔ကုိ ေထာင္းပါ လက္ဖက္ေထာာင္းထည္႔ပါ သၾကား အခိိ်ုမႈန္႔ ဆား ငံျပာရည္ သံပုရာရည္တုိထည္႔ေထာင္းပါ အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ပီ ဆုိလွ်င္ဖန္ဗူးတြင္ ေလမခုိေအာင္ ဖိသိပ္ ထည္႔ပီး အခဲခန္းထဲမွာ သိမ္းပါတယ္ ဆီျမဳတ္ေအာင္စိမ္ပီး မခဲတဲ႔ အထပ္မွာလည္း သိမ္းႏုိင္ပါတယ္
လက္ဖက္ကုိ ခ်ဥ္ငံစပ္သုပ္စားတာ မၾကိဳက္တဲ႔ သူေတြက အညြန္႔ေလးေတြကို ေဂၚဖီ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိကုိ ပါးပါးေလးလွီး ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ ဆီတုိိ႔ကုိ ထည္႔ တူနဲ႔ ဖြဖြ ေလးနယ္ ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ ပဲေၾကာ္ေလးနဲ႔ တပုံစီး ပုံပီး စားပါတယ္
No comments:
Post a Comment